Βραβεία σε σκακιστές στο Ναύπλιο

Ενεργό .


ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
 
Ο σύλλογος μας βρέθηκε σήμερα στην ευχάριστη θέση να βραβεύσει με αργυρό μετάλλιο τους αθλητές της  ομάδος μας, που έλαβαν μέρος στο ομαδικό Πρωτάθλημα του προκριματικού ομίλου της Α΄ Εθνικής και κατέκτησαν την δεύτερη θέση ανάμεσα σε χρόνια παγιωμένες σκακιστικές ομάδες της Πελοποννήσου.
 
Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία – Μαγδαληνή Κατσίλα όπου ευχαρίστησε τους αθλήτες της ομάδος και όλους όσους είναι αρωγοί στην εξελικτική πορεία του Συλλόγου. Κλέινοντας παρέθεσε και το παρακάτω κείμενο του Stefan Zweig:
 
“Μήπως όμως αδικούμε το σκάκι, ονομάζοντάς το παιχνίδι; Δεν είναι άραγε μια επιστήμη κι αυτό, μια τέχνη, κάτι μετέωρο ανάμεσα στα δύο.... μια σύνθεση μοναδική που ενώνει όλα τα ζεύγη των αντιθέτων; Πανάρχαιο και όμως διαρκώς νέο. Μηχανικό στη διάταξή του, δεν λειτουργεί παρά μόνο χάρη στη φαντασία. Περιορισμένο σε ένα στενό γεωμετρικό πλαίσιο και ταυτόχρονα απεριόριστο στους συνδυασμούς του....αποδείχτηκε πιο διαχρονικό στην ύπαρξη και την ουσία του από όλα τα βιβλία και τα έργα τέχνης: το μοναδικό παιχνίδι που ανήκει σε όλους τους λαούς και σε όλες τις εποχές και για το οποίο κανείς δεν ξέρει ποιος Θεός το έφερε στη γη, για να σκοτώνει την πλήξη, να οξύνει το πνεύμα και ευφραίνει την ψυχή”.
 
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. π.Ραφαήλ Βουγιουκάς όπου επισήμανε τον σημαντικό ρόλο του προπονητή κ.Ευάγγελου Σακελλαρίου για τις στρατηγικές και την αγωνιστική προετοιμασία. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος καθώς και τους συνοδούς της ομάδας κ. Μαρία – Μαγδαληνή Κατσίλα  και κ. Αργύριο Δεωνά που εμψύχωναν και στήριζαν τους αθλητές. Στο τέλος της ομιλίας του και στα πλαίσια του Τομέα Φιλανθρωπίας, ανέφερε τις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα μας και απήγγειλε το παρακάτω ποίημα του :

Κάνουμε την αγάπη πράξη
 
"Έπεσε καταχνιά, σκούριασε η χαρά,
Αφυδατώθηκε η ματιά μέσα
Σε φόντο άχρωμο, κουρελιασμένο…
 
Η μελαγχολία σέρνει την καρδιά
Σε μονοπάτια αγκαθωτά, κακοτράχαλα
Σπέρνοντας την ανασφάλεια στο παρόν
Που σχοινοβατεί σε θλιβερή εποχή
 
Μη φοβηθείς……
 
Γιατί εμείς είμαστε λαός Ελληνικός
Ενωμένος και κάνουμε την αγάπη πράξη,
Τροφή γλυκιά για να απαλείνει
Τις κακές στιγμές με ελπίδα
Στον φιλεύσπλαχνο ουράνιο πατέρα μας."
 
Αφού προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με στιγμιότυπα απο τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Κόρινθο, η εορτή ολοκληρώθηκε με την ιστορική αναδρομή του Συλλόγου που έκανε ο Προπονητής της ομάδος κ. Εύαγγελος Σακελλαρίου όπου τόνισε τις διακρίσεις που έχουν σημειωθεί αυτά πέντε χρόνια ενεργείας του Συλλόγου. Επιπλέον ευχαρίστησε με την σειρά του όλους τους συνεργάτες γι’ αυτό το αποτέλεσμα και ιδιαιτέρως τον ιδρυτή και εμπνευστή π. Ραφαήλ Βουγιούκα.
 

PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Επικοινωνία

Παλιές Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου
21100 - Ναύπλιο
Αργολίδα
π. Ραφαήλ Βουγιούκας
6974 202245, 6945 842692
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.