Σκοπός - Αποστολή

logo bw circleΣκοπός του Ιδρύματος- Σωματείου, είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν την εν γένει προαγωγή του πολιτιστικού, αθλητικού, φιλανθρωπικού και περιβαλλοντικού επιπέδου και αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικότερα θα προβαίνει:

» Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα μπορούν να ιδρύονται παραρτήματα του Ιδρύματος - Σωματείου και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.
» Στην ίδρυση Ειδικών Γραμματειών  για την οργάνωση των δραστηριοτήτων και την επίτευξη των ειδικότερων αναγκών και σκοπών του.


Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, ο ιερεύς Ραφαήλ (Ευάγγελος) Βουγιούκας, σύζυγος της εκλιπούσης Γεωργίας Σαμαρτζή, ο οποίος παρά το νέο της ηλικίας του διακρίθηκε από νωρίς για την έντονη δράση του στη φιλανθρωπία τα τελευταία 10 χρόνια. Δημιουργός του Σκακιστικού Συλλόγου Ναυπλίου, καθώς και  κατηχητικού σχολείου και περιοδικού για παιδιά και νέους, με πάρα πολλές εκδηλώσεις φιλανθρωπικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές στην ατζέντα των δραστηριοτήτων του.

Τα μέλη του Δ.Σ. είναι άνθρωποι δραστήριοι, έντιμοι και αξιοσέβαστοι μέσα στην κοινωνία του Ναυπλίου. Ο καθείς από τον τομέα του φροντίζει να προάγει τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Οι εθελοντές μας είναι συνειδητοποιημένοι για το έργο μας και πάντα πρόθυμοι να συνδράμουν το Δ.Σ. σε ότι κάνει.

Η τοπική κοινωνία, όπως και ο Δήμος Ναυπλιέων,  από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και υποστήριξαν τις δραστηριότητες του ιδρύματος. 

Σε αυτό το λίγο διάστημα ύπαρξης του Ιδρύματος έχουν πραγματοποιηθεί τα παρακάτω:

  • Φιλανθρωπικά  Σκακιστικά τουρνουά Ναυπλίου (τρόφιμα, αντί παραβόλου συμμετοχής)
  • Φροντίδα 50 απόρων οικογενειών Αργολίδας μετά από αυστηρό έλεγχο κριτηρίων απορίας (παροχή τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων) ανά 40 ημέρες από το κοινωνικό μας παντοπωλείο.
  • Δωρεά πασχαλινές λαμπάδες και γλυκίσματα στα 30 παιδιά των οικογενειών μας.
  • Δωρεά σχολικών ειδών στα 30 παιδιά.
  • Κατασκευή (από δωρεά) καροτσιών για 6 super market της περιοχής με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων.
  • Φιλανθρωπικός  αγώνας basket μεταξύ της ομάδας των παλαίμαχων της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας μπάσκετ και της ομάδας Οίαξ Ναυπλίου στο κατάμεστο από κόσμο  Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου (περίπου 650 άτομα).
  • Φιλανθρωπική εκδήλωση σε κεντρικό καφέ-εστιατόριο του Ναυπλίου με σκοπό της συγκέντρωση χρημάτων για αγορά τροφίμων.
  • Συλλογή φαρμάκων, που προωθούνται άμεσα  στο κοινωνικό φαρμακείο Ναυπλίου.
  • Περίπτερο στην ετήσια έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο το μήνα Αύγουστο 2015, ενημερώνοντας το κοινό για τις δράσεις μας και προσκαλώντας εθελοντές. 

Επικοινωνία

Παλιές Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου
21100 - Ναύπλιο
Αργολίδα
π. Ραφαήλ Βουγιούκας
6974 202245, 6945 842692
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.